Jääkarhu Janin joulupuuro

Joulukalenteriprojekti

Joka vuosi sosiaalisessa mediassa pyörähtää lokakuussa käyntiin Inktober-haaste. Tarkoituksena on tehdä joka päivä kuva tietystä aiheesta viralliselta listalta, joka paljastetaan vasta lokakuun alussa. Mediumina on mielellään muste, mutta tärkeintä on luoda, joten säännöt eivät ole kovin tiukat. En ehtinyt osallistua tänä(kään) vuonna Inktoberiin, koska minulla oli työn alla kaksi suurehkoa teosta keskussairaalan lastenkeskukselle. Siispä päätin keksiä ihan itse oman haasteeni joulukuulle.

Julkaisin joka päivä kuvan jääkarhu Janin touhuista ja jouluvalmisteluista, sekä pienen pätkän tarinaa, jos sitä sopivasti syntyi. Jan on keksimäni hahmo, joka seikkailee ystävänsä napakettu Kipin kanssa. Toteutin vuonna 2018 pienen satunäyttelyn Joensuun kaupunginkirjaston aulaan. Tarina kulki maalaamieni kuvien alla kuin satukirja seinällä, kaikkien vapaasti luettavana. Sain todella paljon positiivista palautetta sekä tarinasta että kuvista. Mikäpä siis parempi aihe joulukalenterille. Vain kaksi kuvaa olin tehnyt etukäteen, joten maalasin aika ripeällä tahdilla kuvan päivässä.

Jääkarhu Janin joulukalenteri on luettavissa täällä.

Jääkarhu Janin joulupuuro