Minä huolehdin sinusta

Minä huolehdin sinusta

Nytpä on valmis toinenkin sairaalalle tilattu maalaus! Aikataulu oli tiukka ja maalaus isokokoinen (90 x 130 cm), joten viime viikkojen aikana ei ole paljoa ollut aikaa ystäville tai harrastuksille. Rutistus kuitenkin kannatti. Työ on valmis ja siitä tuli aika söpö, vaikka itse sanonkin.

Herkkää ja heleää

Toinen teokseni oli niin täynnä kaikkea; valoja, eläimiä ja koralleja, että halusin tehdä tämän teoksen sommitelmasta keveämmän. Sisällytin teokseen vain tärkeimmät asiat ja jätin runsaasti tyhjää tilaa. Vielä eilen mietin, lisäisinkö possun oikeaan reunaan, mutta se ei löytänyt täydellista paikkaa. Joku viisas kuuluisa designer onkin joskus sanonut, että sommitelma on valmis, kun siitä ei voi ottaa enää mitään pois. Näin on hyvä. Katse kulkeutuu lapsen kasvoihin, joilla on lempeä, rauhallinen ja ehkä hiukan huvittunut hymy. Alan miettiä, mitä tyttö sanoisi eläimille: ”Älä huoli pupu. Sinulla taitaa olla porkkana-allergia, mutta muuten olet ihan hyvässä kunnossa. Kas päivää, herra hiiri! Ai onko hampaanne kipeä? Ei hätää, minä huolehdin sinusta.”

Turvallista ja käytännölllistä

Maalasin teoksen akryylimaaleilla MDF-levylle, jonka reunat leikkautin CNC-koneistuksella pyöreiksi. Teos tulee lastenosastolle lääkärin vastaanottohuoneeseen ja halusin sen olevan kestävä, eikä siinä saisi olla teräviä kulmia. Levylle maalattu teos on myös helppo puhdistaa, toisin kuin kangas, joka on paljon herkempi iskuille ja painalluksille. Olinkin alunperin ajatellut teoksen pohjaksi tavallista pinkopohjaa, mutta onneksi tulin toisiin ajatuksiin vielä viime metreillä. Tämä maalaus ruuvataan kiinni seinään, jonka jälkeen maalaan ruuvinkannat piiloon. Päälle tulee vielä viimeinen vernissa, ja sitten voin suunnata kohti uusia haasteita.

Tässä vähän kuvia tekovaiheista.

Lopuksi vielä lähikuvia yksityiskohdista, joita ei pikkukuvista oikein pääse tarkastelemaan.