Esitys välikritiikkiä 10.1. varten

Muodon hakemista

Tein joulukuussa muutamia kokeiluja savesta, että minulle hahmottuisi paremmin teoksen kolmiulotteinen muoto. Pelkän piirustusluonnoksen pohjalta minun on vaikea lähteä rakentamaan suurta teosta. Ensiksi rakensin luonnokseni mukaisen prototyypin, jonka tarkoitus on roikkua seinällä.

Kokeilin nopeasti myös nurkkaan laitettavaa versiota, mutta galleriatilassa ei itse asiassa ole sopivaa nurkkaa, joten muoto ei toimi. Teos tulee olemaan joko seinällä, lattialla tai jalustalla.

Lopuksi kokeilin vielä versiota, jossa aallon muoto on hyvin pelkistetty ja teos tulisi olemaan lattialla tai jalustalla. Jostain syystä pidin viimeisestä versiosta eniten, vaikkei se olekaan alkuperäisen luonnokseni mukainen. Vielä haluan kuitenkin tehdä yhden kokeilun, litteämmän reliefimäisen, joka olisi seinälle ripustettava.

Inspiraationlähteitä

Olen käyttänyt Googlen kuvahakua ahkerasti ja katsellut erilaisia aaltoaiheisia veistoksia. Eniten silmääni ovat alkaneet miellyttää yksinkertaistetut ja tyylitellyt muodot, joten luulen itsekin taipuvani hieman siihen suuntaan. Tekijäoikeussyistä en laita toisten kuvia tähän blogiini, mutta tässä linkit minua erityisesti kutkuttaneisiin teoksiin, joista aion ottaa vaikutteita, mutta en tietenkään kopioida niitä.

https://www.saatchiart.com/art/Sculpture-Light-Wave/840473/4775434/view

https://www.barrellsculpture.co.uk/sculpture/wave/

https://www.exposuresfineart.com/art/inner-storm/

Ehdotus teoksen sijainniksi

Ehdotukseni teoksen sijainniksi ei ole mitenkään ehdoton. Teokseni, toteutui se sitten seinälle, lattialle tai jalustalle, on luonteeltaan sellainen, että se toimii monessa paikassa. Ehkä olennaisempaa on, minkälaisia teoksia oman teokseni läheisyydessä on, ja minkälaista vuorovaikutusta niiden välille syntyy. Kurssilla on teoksia, joiden onnistuminen on enemmän kiinni sijoituspaikasta, joten mielihyvin annan niille etusijan ja valitsen oman paikkani lopuksi. Tässä kuitenkin kuvallinen ehdotus. Jos teos tulee lattialle, haluaisin, että sen ympäri pystyy kävelemään.

Alkuperäinen kuva Lapin yliopiston verkkosivuilta.

Materiaalikokeilut ja aikataulu

En ole vielä tehnyt materiaalikokeiluja teoksen varsinaisilla materiaaleilla, koska teoksen muoto ja loppusijoituspaikka ovat tuottaneet sen verran päänvaivaa. Aikataulussa olen pysynyt kuitenkin melko hyvin. Tällä viikolla oli tarkoitus tehdä materiaalikokeilut ja ensi viikolla prototyypit, mutta nyt olen vain kääntänyt järjestyksen toisin päin. Leikittelin myös ajatuksella, jos teoksen materiaali olisikin aivan muu kuin farkkukangas, mutta toistaiseksi päätin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa. Nyt on ensisijaisen tärkeää, että saan teoksen muodon lyötyä lukkoon mahdollisimman pian, mieluiten viikon 2 loppuun mennessä. Muuten en pääse eteenpäin ja myös toisten työ vaikeutuu.

Toivomus työryhmästä

Haluaisin työskennellä näyttelygrafiikkaryhmässä. Toinen vaihtoehto voisi olla avajaisjärjestelyryhmä.