Valomaalausta

Olen säästänyt parhaat palat loppuun, joten kannattaa scrollailla alas asti 😉

En ole koskaan ennen kokeillut valomaalausta, joten valitsin sen tehtäväkseni, kun kurssilla käsiteltiin valotaidetta. Ulkona oli aivan ihana kirkas päivä, joten lukkiuduin pimeään kylpyhuoneeseen tekemään taidetta. Kuinkas muutenkaan.

Olin katsellut mielenkiinnolla, kuinka auringon lämpimät säteet välkehtivät tyhjissä pilttipurkeissa ja loivat hauskoja heijastuksia seinään. Alkuperäinen suunnitelmani oli saada heijastukset liikkumaan, ja niitä kuvaamalla olisin tehnyt valomaalaukseni. En kuitenkaan saanut purkkeja valaistua haluamallani tavalla, joten päädyin vähän muokkaamaan suunnitelmaa. Ripustin purkit kylppärin verhotankoon ja ryhdyin kuvaamaan pitkällä valotusajalla kokeiluja erilaisilla valaisimilla pöytälampusta pyörän takavaloon. Lopputulokset olivat ihan hauskoja ja työni muistutti myös vähän valoinstallaatiota. Ensimmäiset kokeiluni vastasivat myös tehtävänantoon tilan maalaamisesta esiin pimeästä valon avulla.

En silti ollut ihan tyytyväinen. Olin arkaillut oikean tulen käyttöä, koska pelkäsin ripustuslangan sulavan kuumuudesta poikki, mutta sitten uteliaisuus voitti. Kun kävin hakemassa tuikkukynttilät ja sain kameran asetukset vihdoin kohdalleen, alkoi tapahtua. Kokeilin erilaisia valotusaikoja, tuuppasin tuikkupurkit liikkeelle ja kuvailin niitä eri kuvakulmista. Tätä pitää tehdä kyllä joskus uudestaankin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.